4 Kasım 2014 Salı

Çatladı mı? Çatladı Çatladı...Fıstık Ezmeli Kurabiye; Çok Havalı (!)...


     Evin annesinin itiraz dolu bakışları arasında buzdolabındaki yerini alan fakat aile fertlerinin bir kaç kaşık almasıyla birlikte sofradaki itibarını kaybeden fıstık ezmesinin bir çırpıda yenilebilir hale getirilmesidir...


     Bana kalsa çiğ fıstık alacağım, kavurup kabuklarını soyacağım, şeker ve yağ ilavesiyle fıstık ezmesi yapacağım yapmasına da bizim evde bu tür şeylerin hevesi çabuk geçer, uğraştığıma değmez :-) Konunun tembellikle hiç alakası yok.. Neyse, hazır bu ezme "değerlendirilecekler" rafında yerini almışken bir güzel kurabiyeyle evimizi mis gibi kokutalım değil mi?
       Tarif tamamen bana aittir (nasıl mutlulukla yazdığımı bilemezsiniz!)

Malzemeler;
1 sb. fıstık ezmesi
1 yumurta
1 sb. tatlı şerbeti (Daha önce yaptığım kemal paşa tatlısından arta kalan şerbet. Evinizde muhtemelen böyle bir şerbet hazır bulunmayacaktır. Bu malzemeyi 1 sb. pudra şekeri ve 1 çy bardağı süt ile değiştirebilirsiniz.)
1 sb. süt
Aldığı kadar un
1 tk. karbonat
2 yk. susam

Not: Ezme bana göre oldukça yağlı olduğu için yağ ilave etmedim.

    Önce fırın 160 C. de ısıtılmaya başlanır. Bütün malzemeler karıştırılıp şekil verecek kıvamda hamur elde edelir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Tepsiye dizilir. Sıcak fırına sürülür. Yaklaşık 20 dk. sonra üzerleri tam kızarmadan çıkarılır. 
Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Sen bu blogdaki canının istediği tarifleri bir kenara not et, biraraya geldiğimizde inşallah birlikte pişirir yeriz..

      Sil