21 Ekim 2014 Salı

Can Sıkıntısı; Masum Atıştırmalıklar...


Kaçınılmaz hastalık süreci bizim evimizde de oğulçeden kendini göstermeye başladı.. :-( Alıp başını giden ev işleriyle başa çıkamayan ve yeni 'olağanüstü hal' :-) durumu sebebiyle teyakkuzda olan evin annesi de çareyi mutfağına sığınmakta buldu...
Okuduğum bir kitapta bir felsefe profesörü, hanımının özelliklerinden bahsederken 'canı sıkıldı mı hemen mutfağa kapatır kendini, dolapta pişirilecek, kaynatılacak ne varsa hazırlar, türlü eserler çıkarır ortaya. Üreterek sakinleşir' diyordu... Şimdilik kendimi o kıvama gelebilmiş görmesem de canım sıkınlınca ev işi yapmak yerine mutfağa girmek daha hoşuma gidiyor. Bu akşam da o anlardan herhangi biri.. İşte ortaya çıkan yegane eserimiz; Çavdar Unlu Fındıklı Atıştırmalık!!!

benim makinem yakın çekim yapamıyor galiba :-(
Malzemeler; 

2 yumurta (oda sıcaklığında)
1 çy b. pekmez ya da bal
1 sb. çavdar unu
2 sb. tam buğday unu (yaklaşık)
1 yk. kakao
150 gr. (6 yk.) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 sb. iri çekilmiş fındık
Not: karbonat yok.


Ağabeyinin hastalığını fırsat bilip kolları sıvayan kızçe!
Bütün malzemeleri karıştırıp kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Bir kahvenin yanında iki üç tane ikram edebilecek kadar minik parçalar koparıp yuvarıyoruz. Önceden 160 C. ısıtılmış fırının en alt bölümünde 20-25 dk. pişiriyoruz. 

Biz minnacık yuvarladık. 
Kızçe pişer pişmez yaklaşık 10 tane yedi; 'Anne ben kurabi dok seviyom' diyerek.. Oğulçe de hastalığına rağmen nezaketini bozmadı, tadına baktı ve beğendi...
Not: Tarif, Arzu-Ülfet Aygen' in yazdıkları Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri isimli kitaptandır.. 




2 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyorlar. Maşallah ailenin bütün fertleri çalışıyor :) Çavdar unuyla yapılan herşeyi çok severim müsait bi zaman da inşallah bende deneyeceğim. Anne kızın ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz canım. Zaten kurabiyenin hamurunu yoğururken 'çavdar unlu' muhabbetlerimiz, şekil verirken de senin düğme kurabiyelerin aklıma düştü..

      Sil