16 Nisan 2016 Cumartesi

Şekersiz Ama Tatlı; Hem Lezzetli Hem Sağlıklı; Meyveli Kurabiye :--)


Bir şeyler söylemeye takat bulmak için ideal zamanı aramak ne demek, pek çoğumuz biliriz... O zaman gelmeyecekse eğer... Hava giderek ağırlaşıyor fakat bizim de ömrümüz bitiyorsa yavaş yavaş... Küçük mutluluklara, hayatın neşelerine tutunmak lazım edebince...
Benim için en bi kıymetli fiiller şu sıra, insan insana muhabbet.. Bunun şimdiki yolu bir veli kahvesi olur, yıllar sonra tahmin dahi edilemeyen bir şehirde yolları kesisen 10 yılı devirmiş bir arkadaşlığın, kol kola girip çocuklarını alıp parka kaçması olur... Hayata tutunmaktır bunlar.. Nefes almaya çalışmaktır. Zira gayret edebilmek için önce gücümüzün olması lazımdır. 
Bu haftaki  "Veli Kahvemiz" de sevgili Yasemin'in yaptığı kurabiyeler tam tam tam damak zevkime göreydi (içine koyduğu margarini saymazsak) :-) Hemen tarifi verdi sağ olsun. Onun yaptıkları daha güzel görünüyordu ama ben de Banum'la randevulaştığımız caannıımmm çay bahçesine yetişmek için alelacele yapıverdim. O kadar kusur... ;-)

Malzemeler;
1/2 pkt. margarin büyüklüğünde tereyağı :-))
1 çay brd. sıvı yağ
1 çay. brd. yoğurt (ben kefir kullandım)
1 çy k. karbonat
1 pkt. kabartma tozu
1 pkt. vanilya
Alabildiğince un (yani şekil verecek yumuşaklıkta)

İç Malzemesi;
Marketlerde satılan karışık kuru meyve karışımı
2 orta boy elma

Üzerine;
Pekmez

Hamur malzemelerini karıştırıp yoğuruyoruz. 2 saat dinlendiriyoruz. Bu arada içine iki elma rendelediğimiz 1 çay brd. kadar kuru meyveyi harmanlıyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açıyoruz. Ortalarına iç harcından bir tatlı kaşığı kadar koyuyoruz. Ağzını kapatıp yuvarlıyoruz. Tepsiye ters halde diziyoruz. Yani ağzı alta gelecek. 180 C de pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarır çıkarmaz her birinin üzerine 1 yk. pekmez gezdiriyoruz. İsterseniz ceviz kırıntıları da serpiştirebilirsiniz. 
Çocuklar için sağlıklı tarifler kategorisinde değerlendirebilirsiniz. :-))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder