3 Kasım 2015 Salı

Isırgan Otlu Böreğimiz...

Şu sıralar günlük rutinime yol arkadaşımın yetiştirmeye çalıştığı kitap projesine yardım etmeyi de eklediğim için her gün yaklaşık 3 saatim bilgisayar başında geçiyor. Buna bir de enerji toplama vesilesi olarak gördüğüm sohbet zamanımı eklersek 4 saat diyebiliriz :-) Biriken fotoğraflar ve konulardan bir tanesiyle devam edelim.


Isırgan otu, faydası dillere destan bir bitki olmasına rağmen gerek temin etmenin ve temizliğinin zorluğu gerek de değerlendirme alanının sınırlılığı yüzünden ihmal edilen bir nimet ne yazık ki. Benim kendimce bulduğum çareler şöyle;
Pazarımızda çok şükür bulabiliyorum. 
iki kat ameliyat eldiveni dikenlerinden korunmak için birebir! iki elime de giyerek ayıklama-yıkama-doğrama faslını kazasız belasız hallediyorum. 
Ve genelde börek içinde pişererek yiyoruz. 


Böreğimi marketlerde satılan baklavalık yufkalarla hazırladım. Altı üstü çıtır çıtır oldu. 

Malzemeler:
2 bağ ısırgan otu (körpe kısımları ayıklanıp sıcak suda defalarca yıkanır, son suyuyla yarım saat bekletilir)
1 paket baklavalık yufka
1 bağ maydanoz
1 büyük boy patates (rendelenmiş)
2 sb. yakın peynir rendesi
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
zeytinyağı

üzerine;
zeytinyağı-yoğurt karışımı

Yapılışı;
Isırgan, patates, ince kıyılmış maydanoz, peynir ve baharakları karıştırıp 1 çay brd. kadar yağı ekliyoruz. Tekrar iyice karıştırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine (ben fırınımın büyük boy tepsilerinden derin olanını kullandım) yufkaları dizmeye başlıyoruz. Ben paketi 4 e bölüp 3 seferde iç harcı koydum böreğe. Üstüne de yoğurt yağ karışımını sürüp dilimledim. 200 C. de üzeri kızarana kadar pişirdim.








2 yorum:

  1. Anneciği yanında olanlar bize göre nispeten şanslı değil mi börek hususunda? İnşallah birlikte de pişirir yeriz.

    YanıtlaSil