9 Mart 2015 Pazartesi

Bu da Bizim Batmayaniyemiz :-))

Hafta sonu annem geldi ziyaretimize. Evimizdeki, o bütün koşturmacaya rağmen sıradanlaşan, bu sebeple de sıkıntı vermeye başlayan hava dağıldı gitti. Bu sabah da sayılı saat çabuk geçer misali geri döndü. 
Annem de görsün diye hız vermiştim örme işlerime ve oğulçenin dört aydır dokuduğum battaniyesi tamamlandı niyahet...
Kaç yıl önce bilmiyorum ama akranlarım hatırlayacaktır bir tekstil reklamı vardı; genç kız battaniyeye sarılıp mest olmuş bir halde 'batmayaniyeeeee' diyordu. Bekar ve öğrenci vasıflarını üzerinde toplayıp bir de keyfe müptela olan biri için bulunmaz bir semboldü bana göre. O zamandan beri dilimden düşürmediğim bir ifade biçimi olarak kaldı bu 'batmayaniye'. 


Önce çalışma odamızdaki koltukta denedik, çok beğendik. Hani fotoğraf çektikten sonra istemeye istemeye kaldırdık desek yeridir...


Oğulçemin yatağına, çocuklarımın odasına tabii ki daha çok yakıştı. Her örgü gibi odanın havasını sıcacık yaptı. Aile fertleri üzerine kıvrılmak için yarışmaya başladı :)) Renklerin insan ruhuna tesirini bir kez daha tecrübe etmiş olduk...
Bebeklerin daha dünyaya gelir gelmez anne (ya da onu seven bir teyze) şefkatiyle sarmalanmalarının bir yolu da el örgüsü göz nuru battaniyelerdi benim için. Şimdi ise büyüyüp filizlenmekte olduğunu gözlemlediğim oğluma zorlu hayat yolculuğunda yegane ve en güvenli sığınağının yuvası olduğunu hissettirmeye çalışıyorum. Bu süreci an be an yaşama lütfunu bana bahşeden Rabbime sonsuz kere hamd ediyorum.
Sağlıklı günlerde kullan oğlum... 

3 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Evladımıza ruhunun derununda izler bırakabilsek, hayat onu mecraından ne kadar uzağa savurursa savursun, neyle imtihan edilirse edilsin, hakikat sevdasından, asıl vatanından vazgeçmese.. Ne kadar sırt dönse, ne kadar yalpalasa da onu kuşatan, sorgusuz sualsiz seven ve bekleyen ailesi olduğunun hep şuurunda olsa.. Bir kitapta, hatırlamıyorum :-( hangisi olduğunu, şöyle bir söz vardı; çocuklar ebeveynlerine bakarken gelecekteki dostlarını seyreder. Çocuklarımın istikbalde bizi ve aslında tecrübelerimizi kendilerine mihmandar kabul etmelerini çok isterim. Bİlmem ki bencillik mi yaparım..

      Sil
  2. Ne hoş bir bakış açısı...İnşaallah dilediğiniz gibi olur.Kesinlikle bencillik olduğunu düşünmüyorum.

    YanıtlaSil