Son iki yazıdır sayfamı saran 'Küçük Emrah' havasından kurtulmaya karar verdim :)
Oğulçemin soğuk sandviç tutkusu var; 'Yarim İstanbul Gezilerimiz' den kalma. Dün yine boğaz ağrısı başladı, fırınların sandviç ekmekleri çıtır çıtır olunca yemekte zorlanır diyerek kolları sıvadık.
Malzemeler;
3 yumurta
1 sb. ılık süt
2 yk. oda ısısında tereyağı
1.5 yk bal
1 tk. kaya tuzu
yarım paket instant maya (bir cesaretimi toplasam ekşi maya denemelerime geri döneceğim ama...)
2 yk. keten tohumu
1 yk. çörek otu
Yaklaşık 4 sb. tam buğday unu
Yapılışı;
Kuru malzemeleri ayrı sıvıları ayrı kaplarda karıştırdım. Bir yumurtanın sarısını üstüne sürmek için ayırdım. Sonra hepsini karıştırıp yumuşak, hafif ele yamuşan bir hamur haline gelene kadar yoğurdum. Üzerine nemli bir bez örtüp buzdolabına kaldırdım. Ben akşamdan hazırladığım hamurları sabaha kadar buzdolabında mayalandırıyorum. Hem vakit kazandırıyor hem de iyice özleşiyor. Sabaha fırına sürülmeye hazır hamurum beni bekliyor :-)
Sabah portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elimde yuvarladım ve baget şekli verip tepsiye dizdim. Üzerine yumurta sarısını (biraz zeytinyağıyla seyreltip) sürüp tepsi mayası için kaloriferin yanına bıraktım. Yaklaşık 40 dk. bekledi. Sonra soğuk fırına koydum ve 180 C. ye ayarladım ısısını. Üzeri kızara kadar (yarım saat kadar) pişirdim. Fırından çıkar çıkmaz üzerine su serptim ve bezle örttüm. Kahvaltıyı hazırlayana kadar dinlendi.
Ağabeyinin ekmeğini çektiğimi gören canım kızçe içerledi. Bu da onun vazosu ve ekmeği :-)
Tam yemelik hımmm,hem o güzel mamalar hem de bu minik parmaklar,maşallah!
YanıtlaSilGerçekten de çok lezzetli ve besleyici oldu çok şükür. Fasülyelerim bayıldı, gün içinde tekrar tekrar yemek istedi. Yorumunuz için teşekkür ederim.
YanıtlaSilHarika gorunuyor ekmekler,yarasin yavrulara.ben de deneyeyim hem dogal hem besleyici
YanıtlaSilEvet gerçekten çok lezzetli oldu. Kalanını bir sonraki soğuk sandviç krizi için buzluğa koyduk. Yorumun için teşekkürler. Hoş geldin :-)
Sil