8 Ekim 2014 Çarşamba

Şam Kasesinde Türk Kahvesi (Çikolatalı) ve Kahve Çekirdeği Kurabiye..


    Varlığıyla huzur bulduğum, dualarından güç aldığım, sohbetine hiçbir zaman doyamadığım, yanında geçirdiğim dakikaları lütuf bildiğim kıymetli hocam, sevgili ablam Belkıs İbrahimhakkıoğlu'nun hediyesiydi bana bu kase. Şam gezisi hatırası olarak getirmişti yıllar önce. Benim nasibim oldu :-) 
       Bu sitede kahve çekirdeği kurabiye tarifini görür görmez yanında kahveyle yediğimi hayal ettim. Sevgili Haticem'in hatırlatmasıyla da, oğlumun anaokulu arkadaşlarından Burak'ın annesi sevgili Behiye'nin birkaç yıl önce bana öğrettiği kahve tarifini yayınlamaya karar verdim. Beğenileceğini tahmin ettiğim farklı bir lezzet bu. 
     Kurabiyelerde farklı olarak hamuruna damla çikolata eklediğimi belirteyim. Çikolatalı kahvenin tarifi ise şöyle;

   Türk kahvesi pişirirken kahve fincanı ölçüsünce su yerine maden suyu koyuyoruz cezveye. Tatlandırıcı olarak da fincan başına bir çay kş. çokokrem koyup karıştırıyoruz. Yine fincan başına bir tepeleme tatlı kş. kahveyi cezveye koyup biraz daha karıştırıyoruz. Kısık ateşte kabarana kadar pişiriyoruz. Bu yöntemle neredeyse fincanın yarısı köpük oluyor ama ben fotoğraf çekceğim derken hem köpükleri kırdım hem kahvemi soğuttum :-(
Not: Benim gibi sade kahve içmeyi sevenler için her zaman tercih edilecek bir tat değil ama arada değişiklik yapmak için iyi bir fikir..


2 yorum:

  1. Merhabalar canım... Ellerine,emeğine,gönlüne sağlık. Şahsım adına yazılanlar için çok teşekkür ederim gönlünün inceliğini yazılarında da konuşturmuşsun. Masa,kahve çok şık duruyor hepsi çok güzeller. Kurabiyeleri görünce bi kaç değişiklikten sonra kahve yanı olmasa da çayın yanında yer aldılar. Tarifler sabit kalmaz bilirsin :) Kahve içmekten maksat,bir nebze muhabbet,dost ile muhabbet edip gönlü hoş etmektir. Kahvenin tadı da sevdiğimiz insanlarla anlam kazanır. Tekrar teşekkür ederim. Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfirullah, güzel sözlerin ve sayfamı ziyaret edip yorum bıraktığın için teşekkür ederim canım..

      Sil