28 Eylül 2014 Pazar

Yayla Şenliği Hava Muhalefetine Takıldı; Ev Pizzası Hazırladık..

    Bir önceki yazıda bahsettiğim üzere büyük bir hevesle şenliğe gitmeye hazırlamıştık kendimizi. Bütün planlarımızı ona göre yaptık ve bu yüzden akşam yemeğimizi evden çıkmadan hazırlamam gerekti. Böyle durumlarda önceden hazırlanıp son anda pişebilen yemek çeşitleri kurtarıcı olabiliyor. Ben de sabahtan pizzamı hazırlayıp akşama kadar mayalanmak üzere buzdolabına yerleştirdim. Ama oğulçeyi okuldan alıp eve gelene kadar hava öyle bir değişti ki şenliğin bizi ilgilendiren açık hava bölümü iptal oldu. Kapalı spor salonunda konser verilmiş ama o da bizim için çok geç bir saatteydi.        Ben zaten açık hava etkinliği olan tohum sergisi, yerel ürün tanıtımları ile ilgileniyordum. Oğulçe çocuklar için de etkinlik olabileceğini hayal ediyordu ama artık başka bahara kaldı. 
     Dışarı çıkmak üzere plan yaptığımız için işe güce tekrar dalmadık ve komşularla bir araya geldik, çocuklar yine eğlenmiş oldu. 



Pizzanın tarifi şöyle;

Hamuru için;
6 sb. un
1.5 sb. ılık su
1 sb. ılık süt
1 çy b. zeytinyağı
1 yumurta (evde yoktu ben koymadım)
2 tk. şeker
yarım paket instant maya
tuz
Bütün malzemeleri karıştırıp hamur yoğurdum.

Sosu için;
Özel bir sos hazırlamadım bu defa. İstanbul'a gittiğimde Vakıflar şubesinden aldığım soslu zeytin salatası vardı dolabımda. Tadı yalnız yemek için biraz yoğun geldi. Ben de onu değerlendirmek istedim, ölçü olarak hamuruma tam geldi. Böylece çeşit olarak doğranmış zeytinlerim de oldu :-))
Normalde pizza sosu olarak kullandığım tarif de şöyle;

3 orta boy domates
4 diş sarımsak
kuru dereotu, maydanoz, kekik,
tuz
2 çb. k. zeytinyağı
Bu hamur ve sos tarifini bir yemek bloguna yapılan yorumlarda bulmuştum. Ailecek çok sevdik ve yıllardır uyguluyorum. 
Hamurun üstüne soslu salatayı sıvadım. Üzerine kaşar rendeledim. Son olarak sucukları dizdim. 180 C. de sucuklar pişene kadar pişirdim. Fırından çıkar çıkmaz rağbet gördüğü tabakta fotoğrafını çekemedim. 

öncesi

sonrası
Bu tepsiyi Elazığ gezimiz esnasında bir eskici dükkanından almıştım. Parlatıp kullanmak ancak mümkün oldu. Malesef kimyasal parlatıcı kullandım. Her kullanışımda tepsinin mazisini hayal etmeye çalışıyorum... Evimde hikayesi olan, 'gerçek' eşyalar kullanmak beni mutlu ediyor...

2 yorum:

  1. Hatice Muzaffer29 Eylül 2014 19:55

    Pizza şahane görünüyor, ellerine sağlık. Olsa da yesek, nam nam nam..Acaba tepsinin ilk hali daha mı parlakmış;)Öyle görünmüş fotoğrafta.Güle güle kullan, sağlıkla, huzurla!

    YanıtlaSil
  2. Ya pişiriniz yiyiniz ya da buyurunuz misafirim olunuz efenim... Evet fotoğrafta ters çıkmış ama genel olarak baktığında ikincisi daha temiz. Amin, hep birlikte..

    YanıtlaSil