21 Şubat 2014 Cuma

Faaliyet Kutusu Etkinlikleri 1

Oğulçem anaokuluna gitmeyi reddettiği ve böylece kızçeme gündoğduğundan beri Bardabas faaliyet kutusunu alıyoruz. Bu kutuyu beğenerek takip ettiğim sormabulmadunyası.blogspot.com
adresindeki blogger da görmüştüm. İçinde 6 farklı faaliyet bir de minik broşür kitap var. Biz her hafta ortalama bir iki faaliyetle ayı tamamlıyoruz. İçeriği çocuğunuzun yaş grubuna göre değişebiliyor. Hatta yaşları birbirini takip eden iki çocuklu ailelerde kutuya, fiyat farkını göze alarak, diğer çocuğunuzun yaşına uygun olan aktiviteleri de ekletebileceğinizi umuyorum. Önümüzdeki aydan itibaren bunu talep edeceğim.
Bu kutuda beni cezbeden faaliyetlerde kullanılacak bütün malzemelerin kutunun içinde çıkmasının yanı sıra profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmış olduğunun belli olması. Mesela aktivitelerin gelişim dengesi bence çok iyi hesaplanmış. Mesela bir aktivite ince kas gelişimini desteklerken başka bir tanesi kaba motor gelişimine katkı sağlıyor ve hemen hepsi de zihinsel beceri gerektiriyor. Biz çok içimize sinerek devam ediyoruz kutularımıza.
Bu ayki kutunun içeriği bana göre çok zengindi. Bu yüzden bundan sonra yaptıklarımızın bazılarını fotoğraflayarak blogumda fikir vermesi açısından paylaşmaya karar verdim.
 Faaliyetleri yaparken fotoğrafta gördüğünüz gibi olanları oğlumla birlikte yapıyoruz. Bu faaliyet yönergeyi takip açısından okuma desteği istiyor ve biraz da örnek gözlemleme. Başlarken yönergeyi oğluma okudum ve nasıl yapabileceğimizi konuştuk. Sonra kalplerden bir tanesini ben göstererek yaptım.


 Her faaliyetin dosyasından mutlaka yönerge çıkıyor. Oğlum bazılarını okutuyor, bazılarını resimlerine bakarak kendisi anlıyor, bazılarında ise yönergeyi reddediyor :-)


Oda süsü olarak tasarlanmış bu aktivite benden tam not aldı. Yapım aşamasında çocuk içeriden-dışarıdan kavramlarını tam ve doğru olarak uygularken minicik deliklerden kurdeleyi geçirmeye çalışarak da ince kas gelişimini destekliyor. Ve bence amaca da ulaşılıyor...

2 yorum:

  1. Canım oğluşunla birlikte yaptığınız faaliyetinizi minacıkla beraber çok beğendik.Yeni takipçileriniz biziz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hem üşenmeyip yazdığın hem de desteğiniz için...

      Sil