27 Eylül 2016 Salı

Tepside Güveçte Baharatlı Yumurta..




Bu tarifi sevgili devletsah'tan öğrendim. Yapımı eğlenceli ve kolay, lezzeti dillere destan. 



Çocuklarımla mutfağa girmeyi seviyorum, hem hazırlama süreci daha eğlenceli bir hal alıyor hem de kız-erkek ayrımı yapmaksızın karınlarını doyurabilir insan olmaları önceliğim. Pişirmeyi öğrenecekleri ideal yol da annelerinin mutfağından geçer. Oğlum pek yemek ayırmaz ama her şeyi de yemez. Damak tadı gelişkin diyebiliriz. Bununla bağlantılı olarak hazırlayıp pişirmeyi de seviyor. Kızım ise 'her işin mutfağında' olmayı istiyor :-))

Tehlikeli aşamaları bana ait olmak üzere bu kez kahvaltı hazırlamak için mutfağımı kızçeye bıraktım. 
Gelelim tarife..
Malzemeler
Tereyağı (tavada eritilmiş)
Kişi sayısınca ya da bir kişiye iki yumurta
Yumuşak peynir
Krem peynir
Varsa süt üstü kaymağı
Kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekik, kahvaltı baharatı, kırmızı biber

 Yapılışı;


Bir güvece 1 yk. düşecek miktarda tereyağını tavada erittik. 



Güveçlere paylaştırdık.


Yumurtaları yağın üzerine kırdık.


Biz ikişer yumurtalı hazırladık, biraz yumurta sevdalısı olabiliriz ;-)


Yumurtaların üstüne evde olan peynirlerimizden birer tatlı kaşığı ekledik. Üzerine baharatlarımızı damak tadımıza göre serpiştirdik. En üste ince dilimlenmiş kaşar peynirlerini ekledik.


Güveçlerin ağzını alüminyum folyo ile kapladık. Paket lastiğiyle sabitledik.Güveçlerimiz için en uygun tepsiye güveçlerin yarısına gelecek kadar su doldurduk. Üzerine güveçleri oturttuk. Ocağa koyduk. 


Su kaynamaya başladıktan sonra 10 dk. daha pişmeye bıraktık. Gerçekten harika bir lezzet...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder