1 Aralık 2015 Salı

Kış Halleri... Balık Çorbası..



Soğuk havalar geldi çattı. Son bilmem kaç yılın en soğuk günlerini yaşar mıyız Allah bilir ama bizim eve kış örtüsü girdi. El işleri örmeye, evin kullanılan odaları çalışma odasına doğru kaymaya, narenciye suyu ile günü karşılamalara, geçen kış ördüğüm battaniyelerin altında vakit geçirmelere başlandı. 
Haliyle pişirilen yemekler de içerik değiştirdi, protein ağırlıklı gıdalara yumuşak geçiş yaptık. Çocuklarımızın da ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak uygulamaya çalıştığımız beslenme düzeninde balık en boynu bükük olan yemeğimiz çünkü yol arkadaşım yiyemiyor. Biz de haftada bir günü balık günü ilan ettik. 

Malzemeler

5 tane küçük beyaz etli balık (tercihen mezgit)
1 patates
1 baş soğan
1 küçük havuç
1 yk.(tepeleme) tereyağı
İnce kıyılmış dereotu
2 yk. un
su, tuz, karabiber

Yapılışı

Balıklar istenirse tavada pişirilir istenirse haşlanır. Bir tencerede tereyağı eritilip un kavrulur. Varsa balığın haşlama suyu yoksa sade su ilave edilir. Çırpılır. Havuç ve patatesler rendelenir. Soğanlar küçük doğranır. Kaynayan suya eklenir. Yumuşayınca, ayıklanmış küçük parçalara ayrılmış balıkları da ekleyip 10 dk. daha kaynatılır. Dereotu, tuz ve karabiber serpilir. Bir taşım kaynatılır.
Oğlumun en sevdiği, kızımın abiye nispetten hayır demediği çorbamız hazır.
Not; Bu peçeteyi ablamda görüp çok beğenmiştim. Bir sonraki görüşmemizde benim için aldığını hediye etti sağ olsun. Tasarım peçete satılan yerlerde bulunuyormuş :-)



Ağaçlar sapsarı yollar yaprak döşeli olunca manzara da seyirlik oluyor.. 


Biz çalışma odasında vakit geçirince oğulçe de (bizim kitaplarımızdan) en kalın kitabı alıp ben de bunu okurum ne var? diyerek boyundan büyük işler yapıyor. Kendi kitabını okurken de bazen bana dönüp kaç sayfa okuduğumu soruyor, kendisiyle mukayese ediyor. Ben büyüyünce senin tam on katın fazla okuyacağım diyerek kendince hırs yapıyor :-)


Gökçek kızım yün seçiyor.. Annesi örüyor...

2 yorum: