17 Aralık 2015 Perşembe

Çikolatalı Pasta; Kalabalık Misafirlerimiz İçin..


Görüntüsü amatörce olsa da lezzetine doyamayacağınız bir pasta.. Tarifi, pastalarını beğenerek uyguladığım mutfakfelsem.com a ait. Süsleme fikri de Pinterest' te gördüğüm seçenekler arasından uyarlandı :-) Yoğun lezzet sevenler için kesinlikle tavsiyemdir. Fakat kalabalık misafirlerinize yapmanızı öneriyorum çünkü ince bir dilim bile yeterli oluyor.


Pandispanyası için;
4 yumurta
4 klasik türk kahve fincanı toz şekeri
1 çay bardağı süt
1 Vanilya
3 yemek kaşığı kako
1 Kabartma tozu
5 klasik türk kahvesi fincanı un


Pastacı Kreması 

Malzemeler;
4 su bardağı süt (1 litre)
1 su bardağı şeker
2 yumurta sarısı
1 su bardağı ve 3 yemek kaşığı nişasta
1 Vanilya
3 yemek kaşığı kakao (veya bir iki kaşık ganaj da eklenebilir.)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket Krem şanti
1 su bardağı soğuk süt


Üzeri için;
160 gr. Bitter çikolata
160 gr. Sütlü çikolata
2 paket krema 2x 200ml

Yumurtaların oda sıcaklığın da olduğun dan emin olun .. Yumurtalar şeker ile en az 5 dakika çırpılır. Krema gibi olsun. Sonra malzeme listesinde ki sıra ya göre malzeme eklenir ve çırpılır. En son un ve kabartma tozu eklenip spatula ile karıştırılır.

Tabanına yağlı kağıt gerilmiş pasta kalıbına dökülür. 

Soğuk fırına verelim. Eğer sıcak olursa kek hemen kabuk bağlar güzel kabaramaz. 180 derece de orta kat da en az 30 dakika pişirelim. 30 dakika boyunca asla kapağı açmayın,30 dakika sonra orta kısmına kürdan batırın, eğer kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiştir.

Bu ara da ganaj'ı hazırlayalım. Bunun için kremaları küçük bir tencere de kaynamaya yakın ısıtalım, ısınınca çikolataları kırıp içine atalım. Erisin, korkmayın duru kako gibi olacak.

Buzdolabına kaldıralım iyice soğusun.

Ara kremasını hazırlayalım;

Süt den bir bardak alalım, kalan 3 bardak süte şeker ve 
kakao ekleyip, kaynaması için tencere ye alalım.
Bir bardak süte, yumurtalar vanilya ve nişasta eklenir güzelce çırpılır.
Kaynamaya yakın süte eklenir hızlı bir şekil de karıştırılır.
Mikser kullanıp tencere içerisinde kremayı çırpalım.
Mikseri içerisin de bırakalım soğuyana kadar ara ara mikserle karıştıralım.
Krem şanti yi bir bardak süt ile hazırlayın ve diğer krema ya ekleyin. Tekrar mikserle çırpın.
Kremamız kullanıma hazır.

Pastayı üç kata ayıralım. Her bir katına önce ara kremasını sürelim. Üzerine ceviz, fındık, muz, damla çikolata vs. koyalım. Bütün katları bu şekilde üst üste dizelim. Ben kelepçeli kalıbımın içinde yapıyorum bu işlemi. Böylece dışına taşma, yayılma gibi sıkıntılar olmuyor. En üste de hazırladığımız ganajı sıvayıp süslemeye geçebiliriz. Marketlerde yaprak çikolata satılıyor. Ben onlardan iki paket kullandım. Süsleme kısmı aceleye geldi. Siz daha özenli pastalar çıkarabilirsiniz ortaya.
Afiyet olsun.

4 yorum: