15 Kasım 2015 Pazar

Kornişon ve Domates Kol kola Girince Turşu Ziyafete Dönüşür...

Kornişon salatalıklı domatesli turşu

Balıkesir'li arkadaşım sevgili Merve' nin annesinin hazırladığı ve bir ev ziyaretimizde bize de tatmanın nasip olduğu bu turşuyu çok beğendik. Aslında kornişon turşusunu çok severim ama bence pişmiş domatesle hazırlanan sos-turşular da bambaşka bir lezzet..
Tarifini alıp ben de kış hazırlığı olarak hazırladım bu turşudan. Fotoğrafta tam ortada görünen küçük kavanozlara koydum. Bir seferde yeniliyor, bozulma sıkıntısı olmuyor. 

Malzemeler;

2 kilo domates
2 kilo kornişon salatalık
2 kilo süs biberi (badem şeklinde olanlardan-dönerci biberi de deniyor)
1 sb. sirke
1 sb. sıvıyağ
1 yk. limontuzu
2 baş sarımsak
Maydanoz
Tuz

Domatesleri robottan geçirip kaynatıyoruz. İyice homojen hale gelince sirkeyi ve yağı döküp önce biberleri sonra 1 cm. lik halkalar şeklinde doğranmış salatalıkları ekleyip biberler sararana kadar ara ara karıştırıp pişiriyoruz. Sarımsakları da ilave edip biraz daha pişiriyoruz. En son limon tuzu, tuz ve doğranmış maydanozları karıştırıp kaynar halde kavanozlara dolduruyoruz. KApağını sıkıca kapatıp ters çevirerek uyutuyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder