14 Ocak 2015 Çarşamba

Muzlu, Keçiboynuzlu, Yulaflı Yoğurt...


     Evimizin kadim yemeği; muzlu yoğurt.. Evin annesi hasta mı, yemek hazırlayacak hali mi yok; hooop muzlu yoğurt! Evin fasülyeleri mi hasta, iştah mı yok; hooooppp muzlu yoğurt! Ama bu kez yemek tatilinde okuldan eve geldiğimizde acele ve değişik bir tad deneyelim dedik. Bir bardak yoğurda 3 muz, 2 yk. keçiboynuzu tozu, 2 yk. yulaf unu ve bir yk. da pekmez ekledik. Muzu ezerek karıştırdık. Üzerine çiğ badem ilavesiyle afiyetle yedik. Muzlu yoğurda nice medhiyeler düzen fasülyeler bu haline bayıldı... Bardakları yalamalarını görmezden geldik :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder