23 Aralık 2015 Çarşamba

Ellerimiz Isınsın; Eldiven Örelim...


Çarşıda pazarda kullanım rahatlığı, anahtar vs. tutarken çıkarmak zorunda bırakmayışı sebebiyle bu aralar favorim parmaksız eldiven. Örmesi de hem zevkli hem kolay. Malum havalar da soğudu. Haydi gelin ister kendimiz için ister hediye; eldiven örelim..



İhtiyacımız olan en önemli şey 5 şiş. Misinalı şiş kullanacaksanız da 40 cm. uzunluğunda olanı tercih edin. Orta kemikli, yani ne narin ne kaba, bir eliniz varsa benim gibi 37 ilmekten başlayabilirsiniz. Tek şişe ilmekleri attıktan sonra 3 şişe 9 ar ilmek ve 1 şişe de 10 ilmek atıp paylaştırın. Ve hiç tersine dönmeden örmeye başlayın. 15 sıra 1 ters 1 düz lastik örün. Sonra baş parmağınızın başlangıç yerine kadar düz örün. Parmağın başlangıç yerini tayin edip 1. sırada 1'i 3, 2. sırada 3'ü 6, 3. sırada 6'yı 12, 4. sırada 12'yi 17 yapacak şekilde artırın. İnternetin video kanallarında ilmek artırmanın bir sürü kaydı var. Onlardan fikir alabilirsiniz. Sonra parmak haricindeki ilmekleri iki şişte toplayın. Parmak için artırdığınız ilmekleri 3 sıra örün. Son iki sırayı haroşe örün ki örnek dönmesin giyildiğinde. Sonra parmağı kesin. Avuç kısmını istediğiniz uzunlukta örmeye devam edin. Ben parmakların başladığı yere getirdikten sonra 2 sıra haroşe örüp kestim. 
Bütün çıkan bir iş olduğu için dikiş istemiyor. Sadece artan sakık iplikleri tığla görünmez yerlere çekmeniz gerekiyor :-))


Düğme dikmeden önceki bitmiş hali. Süsünü artırmak için uygun bir düğme kullanabilirsiniz.  



Bu da yeğenime ördüğüm kar maskesi...

8 yorum:

  1. Maşallah kış için hazırsınız.

    YanıtlaSil
  2. Sadece örgü değil sitenizde kış için faydalı bilgiler dolu,bizde bu bilgilerden faydalandık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ne mutlu. http://uzuninceyolum.blogspot.com.tr/2015/04/ks-girerken-de-ckarken-de-hasta-eder.html
      http://uzuninceyolum.blogspot.com.tr/2014/10/bir-annenin-mevsimsel-hastalklarla.html
      http://uzuninceyolum.blogspot.com.tr/2014/09/bir-annenin-mevsimsel-hastalklarla.html
      Bu yazılara da bakmanızı tavsiye ederim.

      Sil
    2. Bakıyorum canım teşekkür ederim. Fırsat buldukça da okumaya çalışıyorum.

      Sil
    3. Acaba yorum yaparken ismin yanına soy isminizin baş harfini de ekler misiniz? Tanıdığım Hatice'ler arasında ayırt etmem kolay olsun ;-) Teşekkürler

      Sil
  3. Tabi :) tekrar yazmıştım ama gönderilmemiş galiba. Çikolatalı cheesecake desem :D

    YanıtlaSil