12 Nisan 2015 Pazar

Birgün Herkes Sebze Sevecek :-)) Sebzeli Pizza...

Oğlumun sınıf arkadaşlarının velileriyle haftada bir gün sabah kahvesi içiyoruz. O hafta kim müsaitse evine davet ediyor. 
Yol arkadaşımın işi vesilesiyle tanıştığımız ailelerin hanımlarıyla da haftada bir gün toplanıyoruz. Bu sefer çocuklarımız da katılıyor, özellikle kızçe için bulunmaz nimet oluyor. çünkü hem yaşıtları hem ağabeyinin yaşıtlarıyla uyumlu oynayabiliyor ve çok eğleniyor.

Morning Glow

Mahallemizde terzilik de yapan sevgili Mehtap' tan dikiş öğrenmeye çalışıyorum. Çarşamba pazarındaki parça kumaşçılardan birbirinden güzel kumaşlar almak zor değil de, zamanlarımızı denk düşürüp Mehtap' ın elini seyretmek, hatalarımı düzeltmesine imkan bulmak biraz zor oluyor. Yine de her fırsatta buluşuyoruz. 
Cumartesi günleri ya bir arkadaşın evine misafir oluyoruz ya da misafir ağırlıyoruz. Velhasıl bu küçük şehirde sıkılmaya hiç mi hiç vaktimiz olmuyor. 
Sütçümüzün dün getirdiği süt kesildi. İçine bir yemek kaşığı limon tuzu atıp biraz daha karıştırdım. Lor peynirimiz oldu :-) Temiz bir tülbenti eleğin üzerine yerleştirip ağırlıkların altında peynirin suyunu süzdüm. Süzülen peynir börek vs. lerde değerlendirilecek. Suyunu ise makarna, yayla çorbası, hamur işleri vs. de kullanacağım. 
Evde hazır peynir suyu ve taze yapılmış peynir de olunca daha önce bu yazıda bahsettiğim ölçülerle pizza hamuru hazırladım. 


Tepsiye döşediğim hamurların üzerine yine o yazıdaki tarifle hazırladığım sosu sürdüm. Bu kez Akdeniz usulü pizza hazırlamak istiyordum. Dolapta pizzaya yakışacağını tahmin ettiğim ne varsa çıkardım; közlenmiş kırmızı biber, yazdan haşlayıp tanelediğim, buzluğa kaldırdığım mısırlar, pazardan aldığım körpe brokoli, taze peynir... Hepsi bir araya gelince hem lezzet şöleni hem renk cümbüşü çıktı ortaya :-)


Çocuklarımın, mis kokulu kahvaltılıkların piştiği sabahlara uyanmalarını seviyorum. Odalarından çıktıklarında annelerini ayakta, mutfakta tıkır tıkır iş yaparken bulmaları, mutfağın sıcaklığı güven hissi verecekmiş gibi geliyor. Bu havayı soludukları günler daha huzurlu daha bereketli olacakmış gibi sanki... Büyüdüklerinde, çocukluklarına dair mutlu hatıralarının arasında benim en tesirli rolüm yuvanın sıcaklığını muhafaza etmek sanki... Tıpkı benim çocukluğuma kaçtığım kısacık anlarda, bulup da huzura erdiğim annemin terlik sesleri gibi...

2 yorum:

  1. Bu kadın da her yerden çıkıyor demeyin ne yapayım yeni yeni keşfediyorum blog dünyasını,suçlu da deli anne...İçimdeki yazma arzusunun elinden tuttu sanki ve anne cafe...Bu yazınızı okuyunca içim sıcacık oldu söylemeden geçemedim...Mutfak bereketi saklıyor.Biz evlatlarımız için,eşimiz için yemekler yaparken melekler etrafta dolanıyor olabilir.Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfirullah.. Memnun oldum :-) Ben de benzer hisler içinde zamanımı bereketlendirmeye çalışıyorum. Biliyorum ki bir gün çok sıkıştığımda çocuklarıma dönüp; 'ben yemedim yedirdim' demeyeceğim inşallah. Bu çocukluk çağlarının en verimli zamanlarını hep birlikte doya doya yaşamış olacağımızı umarak uyanıyorum her sabaha. Çok şükür.

      Sil