30 Ağustos 2015 Pazar

Balık Biber Turşusu...





Tariflerimize balık biberle devam edelim. Bu tarif de geçtiğimiz hafta evimizde misafir olan C. Okur ablaya ait. Aslında zihninde ne tarifler barındırdığını kısacık sohbetlerimizde anladım fakat hepsine ulaşabilir miyim, bilmiyorum. Malzemeler şöyle;

5 kg. balık biber için sos;

2 sb. sirke
2 sb. zeytinyağı
8 baş sarımsak (kastamonu sarımsağı ise miktarını yarı yarıya azaltabilirsiniz.)
2 yk. tuz
1 yk. şeker

Önce sos hazırlanır. Sarımsaklar soyulup küçük küçük doğranır. Diğer malzemeler birlikte iyice karıştırılır. 5 tane litrelik konserve kavanozuna paylaştırılır. Közmatikte hafif közlenen biberler sıcağıyla, iyice bastıra bastıra kavanozdaki sosun üzerine yerleştirilir. Yeni alınmış ve kaynatılmış kapaklarla sıkıca kapatılıp kavanozlar ters çevrilir. Uyumaya bırakılır. 24 saat dinlendirdikten sonra karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder