30 Temmuz 2016 Cumartesi

Özlediğim Parklar... Kauçuk! Sen nesin? !!! *parkıma dokunma*

My House Bodrum / Çocuk Parkı:

-Memleket yanarken... dedi yol arkadaşım, bunlara bu kadar önem vermek doğru mu?
-Değil mi? dedi içimdeki ses... Bilmem... Çocuklarımızı ve bizi zor günler bekliyor besbelli. Peki biz elimizdeki bütün savunma mekanizmalarımızı bırakıp kuzu kuzu teslim mi olacağız karanlığa?


küçük çoçuk parkı ile ilgili görsel sonucu:

Derdim ne? Vatan! Vatan ne? İmanımla, ahlakımla, huzurla yaşayabildiğim yer..
Derdim ne? Hakikat! Hakikat nerede başlar? İnsanda.. İnsandan umudum kim? Çocuklarım... Çocuklarımız.. Onlar masum çünkü; hala umut vaad ediyorlar.
Memleket yanıyor, doğru. Hem de taaaa içimde, yüreğimin üstünde, beynimin içinde, mutlu olduğumu zannettiğim anların içinde. Karnımızı doyurduğumuza şükrettiğimiz anda tam da aklıma geliveren yetimlerin yükünde.. Yanıyor memleketim.. 
Değil mi ki; karşıdan kıyametin kopuyor olduğunu görsek dahi elimizdeki fidanı dikmekle yükümlüyüz; o zaman canım fidanlarım; istikbal tohumlarım, çocuklarım... En masum çağlarında ceplerine doldurdukları mücevherlerini hakikat yolunda zorluklarla karşılaştıkça çıkarıp çıkarıp harcasınlar. Bana göre coşku, tatmin, heyecan ve merak ceplere doldurulan mücevherlerdir. Gayretim ceplerimizi bunlarla doldurmak. 
İnsan hep sermayeden yer ve ömür en güzel sermayedir..

Muğla Bodrum Çocuk oyun parkı Kamelya | Çocuk Oyun Parkı - Kamelya İmalatı:

Gelelim meseleye; evimizin önünde küçük, mütevazi, eski tip oyuncakları olan bir parkımız var. Buraya taşındığımızda görmekten en mutlu olduğumuz şeydi. Çünkü İstanbul'daki evimizde parkımızın tabanını kauçuk kaplamasınlar diye 'duyarlı' annelere rağmen çetin bir mücadele vermiş ve engel olmuştuk. Bu parkımızın tabanı ise kum kaplıydı ve kendiliğinden öyleydi... İki sene geçti ve çocuklarımız hayatlarının bu döneminin önemli bir kısmını bu parkta geçirdi. 

play:

İyi niyetli ve gayretli komşumuz S. bey parkın oyuncakları yenilensin diye girişimde bulununca belediye yetkilileri oyuncakları yenilemeden önce, nevzuhur konfor anlayışının bir sonucu olan sosyalleşme alanlarının zeminlerine kauçuk kaplama modasına uymaya karar vermiş. Çevredeki meskun ailelere bile sormadan apar topar park zeminimize beton döktüler. 
Yapılacakları anlayınca yetkili olabileceğini tahmin ettiğim adreslere aşağıdaki e-mektubu yolladım.
Sayın Başkanım..
Öncelikle kısıtlı bütçenize rağmen çocuklarımızı düşünüp oyun alanlarında güvenli bir şekilde oynamalarına gösterdiğiniz hassasiyet için çocuklarım ve mahallem adına teşekkür ederim. Bununla birlikte, halihazırda kum döşeli parkımızda çocuklarımız hem hayal güçlerini kullanabiliyor hem de özgürlük duygusunu yaşayabiliyorlar. Üstelik sahasında uzman pek çok doktorun yanı sıra fizik tedavi ve çocuk gelişim uzmanları sağlıklı kas ve kemik, ruhsal gelişim için kum terapisi öneriyor. Bunu uygulayabileceğimiz en müsait alan da tabii ki parklarımız. Ayrıca ne yazık ki, Avrupa'da değil uygulamak üretimi bile yasak olan kauçuk maddesi, 25C de bile havaya kanserojen salgılamaya başlaması, çocuklarda zeka geriliği ve ileriki yaşlarda genetik hastalıklarla mücadele etme risklerini barındırması açısından hiç de masum değildir. Kısa vadede en elle tutulur sonucu ise rahatlasınlar diye parka gönderdiğimiz çocuklarımızın, plastiğin sürtünme etkisini kumda topraklayamayarak elektriklenmeye maruz kalmalarıdır. Park zeminimizi kauçuk istemiyoruz.
İlgi ve anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
Söz konusu park;..........sitesinde..........mahallesinin parkıdır.
Saygılarımla

Cevap geldi mi? Hayır :-(
Umarım her zaman hemen her yerde gördüğümüz 'Türkiye çöl olmasın' gayretine rağmen ülkemin ağaçlarının başına gelenler parklarımızın başına gelmez..

Şimdilerde balkonumuzdan baktığımızda gördüğümüz koca bir ruhsuzluk, sıradanlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder